Na Twitterze bezpośrednia wiadomość, znana również jako DM, jest prywatnym tweetem. Jeśli otrzymasz bezpośrednią wiadomość, tylko Ty i nadawca możecie zobaczyć jej zawartość. Twitter wysyła Ci wiadomość e-mail za każdym razem, gdy otrzymasz wiadomość DM, a także masz możliwość włączenia powiadomienia SMS. Tylko osoby, które obserwujesz, mogą wysłać ci wiadomość DM. Twitter nie oferuje ustawienia wyłączania ani blokowania bezpośrednich wiadomości na całym forum od marca 2011 r., Ale możesz zablokować DM od konkretnych osób, kontrolując relacje poszczególnych obserwujących.

Krok 1

Zaloguj się do serwisu Twitter.

Krok 2

Wyświetl profil jednego użytkownika, którego nie chcesz wysyłać Ci bezpośrednich wiadomości.

Krok 3

Przytrzymaj wskaźnik myszy nad zielonym przyciskiem „Obserwowanie” nad jej aktualizacjami. Zmieni się na czerwony przycisk „Przestań obserwować”. Kliknij, aby przestać ją obserwować. To uniemożliwia jej wysyłanie ci bezpośrednich wiadomości, ale oznacza również, że jej aktualizacje nie pojawią się na twojej osi czasu, gdzie pojawią się tweety Twoich obserwujących.

Krok 4

Powtórz to dla każdego użytkownika Twittera, którego bezpośrednie wiadomości chcesz zablokować.